Міжнародний олімпійський комітет не скасував дискваліфікацію легкоатлетів з Росії.

МОК підтримав рішення Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) не допускати їх до участі в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро 2016 року.

 

 

«Від змагань буде відсторонено всіх причетних до допінґового скандалу, включно з тренерами і лікарями», – заявив президент МОК Томас Бах на прес-конференції в Лозанні після зустрічі з керівниками провідних міжнародних спортивних федерацій в рамках Олімпійського саміту.

 

При тому він підкреслив, що атлети з Росії зможуть взяти участь в Олімпіаді в Бразилії після індивідуального схвалення кожної кандидатури міжнародними спортивними федераціями, подає німецький інформаційний портал Sport1.

 

Міжнародний олімпійський комітет також закликав Всесвітнє антидопінґове аґентство (WADA) скликати 2017 року міжнародну конференцію щодо питань боротьби з допінґом.

 

Державна дума Росії, своєю чергою, прийняла заяву, реагуючи на дискваліфікаційне рішення IAAF і МОК. У ній, зокрема, зазначено: «Вживання допінґу спортсменами будь-якої країни заслуговує найрішучішого засудження. Однак застосування репресій щодо тих спортсменів, котрі ніколи не були помічені в нечесній грі, є не тільки несправедливим рішенням, а й підриває засади, насамперед, олімпійського руху».

21.06.2016