Ще дві ГО взяли відповідальність за спробу знесення пам’ятника Тудору.

Представник Добровольчого руху ОУН Антон Петрівський та голова ЛОО «Сокіл» Богдан Федун заявили про те, що члени цих організацій брали участь у спробі самовільного демонтажу пам’ятника Степанові Тудору учора, 9 травня. Антон Петрівський каже, що причиною є діяльність Степана Тудора проти УГКЦ, передає Депо.

 

«На території міста Львова не можна толерувати пам'ятники особам, які діяли проти УГКЦ та всіляко висміювали її діяльність», - заявив Антон Петрівській на брифінгу.

 

«Чому 9 травня? Бо це перемога одного режиму над іншим. Це символічна дата і ми хотіли показати, що якщо влада не буде виконувати закон про декомунізацію, то це буде робити народ», - сказав Антон Петрівський.

 

Богдан Федун у свою чергу заявив, що за наданням медичної допомоги після зіткнень з поліцією біля пам'ятника Степану Тудору у Львові звернулось 14 людей.

 

За його словами, декілька активістів написали заяви про побиття поліцією.

 

«Дмитро Загарія пообіцяв провести службове розслідування, і ми надіємось, що він покарає винних»,- сказав Богдан Федун.

 

Як повідомляв Z, учора, 9 травня, група осіб у балаклавах намагалась самовільно знести пам’ятник Степанові Тудору на площі Євгена Маланюка, проте їм завадила поліція, яка після сутичок заявила про двох затриманих, в одного з яких був пістолет з гумовими кулями, та двох постраждалих правоохоронців.

 

Також повідомлялось, що до сутичок причетні члени ГО «Білі горвати».

10.05.2016