У Львові відбудеться відкрита зустріч з Олександром Ябчанкою.

 

У неділю, 14 квітня, у Львові відбудеться зустріч із командиром роти "Гонор" батальйону "Вовків Да Вінчі" 59-ї ОМБр Олександром Ябчанкою.

 

 

Олександр Ябчанка запрошує на зустріч усіх мешканців Львівської громади, які хочуть дізнатися про справжній бойовий досвід, про залучення до захисту своєї країни, а також про можливості підтримки Збройних Сил України.

 

Під час зустрічі військовий розповість про те, чого очікувати від третього року повномасштабного вторгнення, про роботу батальйону, бойові та тилові посади в роті "Гонор", а також про можливості та воєнні перспективи. Насамкінець усі охочі зможуть поставити свої питання до бойового командира та долучитись до благодійного збору на наземні роботизовані платформи для батальйону, які мінімізують участь людини на полі, допомагаючи зберігати життя і здоров’я українських воїнів. 

 

Зустріч розпочнеться о 14:00 у Центрі Шептицького (вул. Стрийська 29 а). Для участі необхідно зареєструватися за посиланням:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfAh72MSLXeA8TgEItAuXWk91tvzSrTfEkcYskxBWNq7iDAcw/viewform

 

ДЛЯ ДОВІДКИ:

 

До 2022 року Олександр Ябчанка був лікарем-педіатром, експером із питань охорони здоровʼя та викладачем "Школи публічного управління" Українського католицького університету.

Із початком повномасштабного російського вторгнення лікар пішов на службу, а нещодавно був обраний командиром роти "Гонор", що входить складу 1-го окремого механізованого батальйону "Вовки Да Вінчі" імені Дмитра Коцюбайла.

 

Батальйон "Вовки Да Вінчі" названий на честь засновника підрозділу героя України Дмитра Коцюбайла "Да Вінчі". Це один із найдосвідченіших та найефективніших бойових підрозділів Збройних сил України, який входить до складу 59-ї окремої мотопіхотної бригади. 

Підрозділ розпочав бойовий шлях 2014 року як 1-ша окрема штурмова рота ДУК ПС, а 2022 року став 1-м окремим батальйоном 67 ОМБр. У лютому 2024 року частина бійців 1 ОШБр перейшла у склад 59-ї ОМПБр. 

Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну батальйон брав участь у боях за Київ, Херсонщину, Бахмут, а також в контрнаступі на Харківщині.

12.04.2024