Лекція Незалежності від Юрка Вовкогона

 

«Останні тридцять років для більшості з нас «незалежність» було патосним абстрактним словом, яке перетиналося з реальністю раз в році 24 серпня у вигляді вихідного дня, масових гулянь, вишиванок і жовто-блакитних прапорців. Для декого «незалежність» була не менш патосним і далеким поняттям для позначення спадку боротьби попередніх поколінь. Тепер ворог хоче нас знищити через наше бажання «незалежності». І вона стала для нас настільки реальна, як і саме життя. Ми кожного дня бачимо, які жертви доводиться платити заради неї, ми втрачаємо своїх близьких і відчуваємо біль за своїх незнайомих. Тільки зараз, побачивши ціну, ми вчимось цінувати. Тільки зараз ми замислюємось, навіщо нам бути собою».



Так каже Юрко Вовкогон. Він працював культурним менеджером кількох знакових українських артпроєктів та фестивалів, від артбієналє і джазового фестивалю до опери. Менеджер проєктів молодіжної організації YMCA Lviv. Автор і режисер мистецьких проєктів та хепенінґів. У 2014—2015 роках воював у складі Добровольчого Українського Корпусу, з 1 березня 2022 року по 3 серпня 2023 року служив у ЗСУ. 30 червня 2022 року отримав важке поранення при захисті Лисичанська.



Коли: 24 серпня, у четвер, о 17:00
Де: Львів, Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні, що на Кривоноса-Замковій (у випадку тривоги буде можливість перейти в укриття поруч — у Нижньому Залі в Театрі ляльок).
Модератор: Грицько Семенчук, поет, музикант, культурний менеджер.

Для участі слід зареєструватися.



Зустріч приурочена до Дня Незалежності України та є передподією Конгресу Культури UKRAINE! UNMUTED, що матиме місце у Львові 7-9 вересня.



Це вже третя Лекція Незалежності — започаткований Інститутом стратегії культури у 2021-му формат до 24 серпня — дати, що означує відновлення незалежності України. Спільно із запрошеними лектор(к)ами ми націлені на фіксацію духу нашого часу і пошук того, що сьогодні може зміцнити нас в думках про завтра. Цієї розмови про своє найважливіше ніщо не може і не повинно (при)зупинити — і зараз такі зустрічі, ймовірно, потрібні як ніколи раніше.

ІСК проводить Лекцію Незалежності спільно з Фундацією ЗМІН та за її підтримки, а також за сприяння Львівської міської ради.

24.08.2023