На кордоні з Польщею утворилися великі автомобільні черги.

 

Упродовж останніх двох діб на кордоні з Польщею на Львівщині фіксують збільшення черг. Інтенсивність руху за цей період зросла на 10%. Автомобільні черги на виїзд з України до Польщі фіксують у всіх пунктах пропуску. На перетин кордону сьогодні вранці очікували 925 легковиків і 127 автобусів. На в'їзд до України водії легкових автомобілів змушені очікувати на реєстрацію від 4 годин. 

 

 

У Держприкордонслужбі пояснили, що різке збільшення черг пов'язане із наближенням Різдвяних і новорічних свят. Зокрема з початком канікул у навчальних закладах збільшилися випадки виїзду за кордон організованих груп дітей. У зв’язку з цим фіксують суттєве накопичення пасажирських автобусів у бік Польщі, найбільше у "Шегинях", "Краковці" та "Раві-Руській"».

 

«Також є черги по кількасот вантажівок в обох напрямках у пунктах пропуску "Рава-Руська", "Краковець", "Шегині" та "Ягодин". Через погодні умови на вузьких відрізках дороги, де стоять ваговози, можливий ускладнений проїзд та рух транспорту зустрічними смугами», – йдеться у повідомленні.

 

Українців просять врахувати цю інформацію під час планування закордонних поїздок та враховувати можливу нестабільну роботу електронних систем контрольних служб у пунктах пропуску через відключення електроенергії.

 

23.12.2022