Кольорові сни Олекси Новаківського

 

Художньо-меморіальний музей Олекси Новаківського та Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошують на презентацію документального фільму «Кольорові сни Олекси Новаківського», яка відбудеться 28 серпня (неділя) о 16:00 у Художньо-меморіальному музеї Олекси Новаківського (відділ НМЛ, вул.Листопадового Чину, 11).

 

Подія приурочена до 150-річчя від дня народження Маестро.

 

«Кольорові сни Олекси Новаківського»  є частиною серіалу «Гра долі», створеного за підтримки Українського культурного фонду. Під час заходу буде нагода поспілкуватися із творцями фільму, дізнатися секрети складного і захопливого процесу створення кінострічки.

 

Над фільмом працювала команда студії «Віател»:

🔹 ведуча – Наталка Сопіт

🔹 авторка сценарію – Галина Криворчук

🔹 режисер – Василь Вітер

🔹 оператор – Арсеній Бортник

🔹 звукооператор – Олег Головьошкін

Наукова консультантка – завідувачка ХММ Олекси Новаківського Ірина Різун.

 

 

Фільм розкриває сторінки життєпису і творчості самобутнього українського художника Олекси Новаківського. Тож, це чудова нагода «зустрітися» із митцем напередодні дня пам’яті про нього!

 

Кінострічку  демонструватимуть  у майстерні Олекси Новаківського, де фільмували основну частину вищезгаданої роботи. Творчу атмосферу заходу доповнять музичні композиції Миколи Лисенка і Василя Барвінського. Піаністи Віталій Дворовий і Христина Бенюк виконають твори на роялі з дому родини Колесс.

🎫 Вхід – вільний

📢 Під час повітряної тривоги відвідувачі повинні пройти у найближче укриття. З інформацією про його розміщення можна ознайомитися у музеї.

27.08.2022