Унівську лавру закрили для відвідувачів: тут виявили коронавірус.

 

Святоуспенська Унівська лавра закриває свою територію для доступу інших осіб та скасовує всі публічні богослужіння до окремого розпорядження. Причиною стало виявлення захворювання на COVID-19 серед братії монастиря. Про це йдеться на fb-сторінці лаври.

 

Фото: facebook.com/Святоуспенська Унівська лавра

 

«Святоуспенська Унівська лавра з причин виявлення ПЛР-тестом випадків захворювання на Covid-19 (коронавірус) закриває свою територію для доступу інших осіб. З цього приводу до відкликання усі публічні богослужіння будуть скасовані. Просимо ваших молитов за одужання братії», – йдеться повідомленні.

 

Про спалах хвороби також повідомив ігумен Святоуспенської Унівської лаври ієрм. Йона (Максім) у листі, що його поширив о. Юстин Бойко.

 

«Дорогі у Христі,

ось цим повідомляємо Вас, що з огляду на виявлення хворих серед нашої братії у Святоуспенська Унівська Лавра, зважаючи на безпеку тих, які прибувають до нашої обителі, щоб разом з нами молитися, ми змушені на певний термін закрити вільний доступ до нашого монастиря.

Усі наші отці і брати перебувають під турботливою опікою і наглядом лікарів, яким висловлюємо вдячність!

Хвороба – це також частина нашого життєвого хреста, що його ми несемо за Христом, тому приймаємо його радо і жертвуємо за добру долю Українського Народу!

Пам’ятаємо про Вас у молитві, за яку рівно ж просимо!

Маємо у Бога надію, що у скорому часі Він зволить нам знову зустрітися на спільній молитві, щоб подякувати Йому за дар зцілення та зустрічі!» – йдеться в повідомленні.

 

Наразі не повідомляють, скільки саме людей захворіло в Уневі та який у них стан. За даними Національної служби здоров'я України, на сьогодні в Уневі у 4 осіб підтвердили COVID-19 (одна з них видужала), ще в 4 підозрюють недугу. Проте чи це мешканці села, чи монахи, невідомо. 

 

Фото: скріншот nszu.gov.ua/covid

 

30.07.2020