Після семимісячної перерви до головного вокзалу Львова почнуть їздити трамваї.

Відзавтра, 7 грудня, до головного вокзалу Львова відновлюють рух громадського транспорту. До площі Двірцевої почнуть курсувати три трамвайні маршрути та 13 автобусних. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

 

 

Як повідомили у ЛКП «Львівелектротранс», на площу Двірцеву курсуватимуть трамвайні маршрути № 1, 4, 9, а маршрут № 6 і надалі їхатиме до ТЦ «Скриня». Також від завтра змінить ще одну кінцеву зупинку трамвайний маршрут № 1 – тепер він їхатиме від Залізничного вокзалу на вул. Пасічну».

 

Окрім того, від завтра на пл. Двірцева курсуватимуть автобусні маршрути № 29, 16, 10, 32, 31, а також усі нічні (їх є 7) та експрес-маршрут, який курсує до аеропорту, – повідомив Орест Олеськів, начальник управління транспорту ЛМР.

 

Нагадаємо, масштабну реконструкцію площі Двірцевої перед головним залізничним вокзалом Львова почали в березні цього року. Від середини травня до вокзалу не курсували трамваї. Ремонт, на який виділили 165,5 млн грн, триватиме до кінця 2020 року. Втім, окремі ділянки дороги відкриватимуть поетапно, в міру їхньої готовності. Проєкт реконструкції площі передбачає збільшення інфраструктури громадського транспорту, кількості зупинок, облаштування велодоріжок, громадського простору, встановлення біля вокзалу сучасного фонтану, створення підземного паркінгу тощо. Замовник робіт із реконструкції площі – ЛКП «Львівавтодор», виконавець – ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».

 

Наразі на площі Двірцевій уже завершили заміну водогонів, проклали нову телефонну мережу, змонтували трамвайну контактну мережу. Також облаштовано кілька платформ для висадки й посадки пасажирів трамваїв, для пасажирів автобусів, висаджено понад чотири десятки саджанців і змонтовано півтора десятка лавок. Минулого тижня трамваї тестово виїхали по новій колії до головного вокзалу, суттєвих зауважень не виявлено.
 

 

Такий вигляд матиме площа Двірцева після реконструкції. Фото: пресслужба ЛМР

 

06.12.2019