Суд відпустив Ляшка на поруки у справі про бійку з нардепом.

 

Бориспільський міськрайонний суд Київської області ухвалив рішення про обрання колишньому народному депутату Олегові Ляшку запобіжного заходу у вигляді особистої поруки.

 

 

Як передає аґенція УНІАН, таке рішення під час судового засідання оголосив суддя Юрій Кабанячий.

 

Прокуратура просила про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без альтернативи у вигляді внесення застави.

 

Водночас, суд вирішив лише частково задовольнити клопотання прокурора. Для Ляшка було обрано запобіжний захід у вигляді особистої поруки депутатки "Європейської солідарності" Вікторії Сюмар і депутата "Батьківщини" Михайла Волинця.

 

На Ляшка поклали обов'язки прибувати за вимогою слідчого прокурора чи суду, повідомляти про зміну свого місця проживання, утримуватися від спілкування з потерпілим чи свідком особисто чи через інших осіб. Строк дії цих обов'язків визначено до 00:00 17 січня включно.

 

18 листопада Ляшку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного діяча, умисне заподіяння такій особі тілесних ушкоджень у зв’язку з його державною діяльністю) Кримінального кодексу України. Кримінальне провадження здійснюється за фактом інциденту, який стався між ним і членом фракції "Слуга народу" Андрієм Герусом в залі офіційних делегацій аеропорту "Бориспіль" 6 листопада.

 

20.11.2019