Тимчасово заборонено перепоховувати  Франсіско Франко.

Таке рішення ухвалив Верховний cуд Іспанії, скасувавши відповідну постанову уряду.

 

 

Відділ з адміністративних суперечок Верховного суду Іспанії у вівторок, 4 червня, скасував рішення Ради міністрів країни про перепоховання генерала Франсіско Франко, призначене на 10 червня цього року. Тим самим суд тимчасово задовольнив позов семи онуків диктатора Франко і низки громадських організацій, які виступають проти перепоховання.

 

Дату ексгумації решток з «Долини полеглих» визначив ​​уряд у березні 2019 року. Суд визнав це рішення поспішним, хоча влада ініціювала перепоховання ще в червні 2018 року, а потім неодноразово переносила його дату. Про це повідомила іспанська газета El País.

 

Тим часом чинна постанова Верховного суду теж не є остаточною. Суд має намір восени поточного року повернутися до питання про перепоховання.

 

Уряд, де першу скрипку грає Іспанська соціалістична партія праці, вважає, що колишній диктатор не має права на почесне місце в пантеоні, де захоронено близько 34 тисяч жертв громадянської війни. Влада пропонує перепоховати Франко в каплиці кладовища мадридського передмістя Ель-Пардо, де вже поховано його дружину. Однак онуки Франсіско Франко виступають проти, як вони висловлюються, «профанації могили».

04.06.2019