УКУ розпочав краудфандингову кампанію для відкриття Центру підприємництва.

 

Український католицький університет планує відкрити Центр підприємництва – платформу навчання і розвитку Tech-проектів, соціального підприємництва та креативних індустрій на базі Львівської бізнес-школи.

 

Для цього ініціаторам ідеї бракує 500 тис. грн, тож оголосили збір на платформі biggggidea.

 

«Центр підприємництва УКУ – це акселератор, в якому ви матимете змогу втілити ваші мрії у бізнес-проекти!

 

У Центрі підприємництва ми надамо вам усі необхідні знання, менторську підтримку та поради від підприємців-практиків для реалізації успішного бізнес-проекту.

 

Акселератор Центру підприємництва – це навчальна програма для побудови бізнесу, залучення перших користувачів і прототипування. Вона створена на основі практик кращих акселераторів за кордоном у партнерстві з українськими та іноземними фахівцями», – ідеться в описі проекту.

 

Акселерація в Центрі підприємництва УКУ, зазначають в університеті, прискорює розвиток бізнесу з етапу мінімально створеного проекту. Тривалість програми – 10 тижнів, що включатимуть навчання, менторство для кожної з команд та багато роботи "в полях" з клієнтами та користувачами ваших продуктів. Програма має три ключові напрями: технології (EdTech, AdTech, FoodTech, BigData та ін.), соціальне підприємництво та креативні індустрії.

 

Навчання стартує з пре-акселераційної програми вже в січні 2018 року.

 

Під час навчання відібрані команди учасників отримають знання з розвитку бізнес-стратегій, основ tech-підприємництва, продажів і маркетингу, фінансів й інвестицій, лідерства і творення команди, дизайн-мислення та прототипування.

 

Також програма допоможе вам сформувати підприємницьку логіку – тип мислення, з яким можливо запустити свій стартап у найкоротший термін.

 

Навчання проходитиме у Центрі Шептицького.

 

Під час внутрішньої фандрейзингової кампанії серед студентів Українського католицького університету вдалося залучити понад 100 тис. грн. Також Львівська бізнес-школа УКУ подвоїла цю суму – в якості інвестиції у проект.

 

«Згідно з останніми трендами, ринок праці буде змінюватися, і до 2028 року 40% населення у світі будуть змушені самі створювати собі місце на ньому. Неодмінно, ця статистика торкнеться й нас, тож до таких викликів життя треба бути готовими», – зазначають в УКУ.

 

У грудні розпочнеться реєстрація команд на пре-акселерацію у Центрі підприємництва УКУ. А вже у січні відбудеться перший хакатон у сфері EdTech. Протягом зими пройдуть відкриті події на підтримку Центру у восьми найбільших містах України.

 

«Також спільно з кафедрами соціології та культурології Українського католицького університету ми досліджуємо креативні індустрії задля визначення оптимального напряму для розвитку майбутньої програми. Вже через рік ми плануємо запустити програму з креативних індустрій у Центрі підприємництва УКУ», – додали організатори.

 

Зібрані кошти підуть на проведення двох пре-акселераційних та акселераційних програм упродовж наступного року; проведення Demodays – фінальних презентацій перед потенційними інвесторами по завершенні програми; підтримку та співпрацю з проектами після закінчення акселерації.

13.12.2017