Для незрячих встановлять макет "Святоюрського сакрального комплексу".

 

Сьогодні, 3-го листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради погодив встановлення бронзової моделі-макету Святоюрського комплексу висотою 1,08 м на пл. Святого Юра у Львові, передає ЛП.

 

Тож у міжнародний день незрячих люди з вадами зору й іншими фізичними обмеженнями зможуть уявити за допомогою дотику архітектурну пам’ятку з комплексом будівель довкола.

 

Львівський обласний осередок громадської організації «Українська спілка інвалідів – УСІ» у 2017 році подав на конкурс соціально-культурних проектів до управління культури Львівської міської ради проект під назвою «Львів на  долонях: Святоюрський сакральний комплекс». Проект переміг на конкурсі й отримав фінансову підтримку в розмірі 74 тис. грн. Загальна вартість цього макету – 150 тис. грн, половину суми дофінансувало Міністерство культури України в межах ґранту на підтримку молодих талановитих митців.

 

Міні-макет Святоюрського комплексу включає в себе собор Святого Юра, Митрополичі палати, Митрополичі сади, дзвінницю, курію, пам’ятник Митрополиту Андрею Шептицькому.

 

Ініціативу зі створення макетів стародавніх архітектурних пам’яток започаткували у Львові 2016-го. Першою адаптованою для незрячих львів’ян і гостей міста в межах проекту «Львів на долонях» стала споруда Львівської ратуші, розміщена поруч з оригіналом на пл. Ринок.

03.11.2017