Футбольний чемпіонат відновився після зимової перерви.

 

В Україні після зимової перерви відновився чемпіонат із футболу – Прем'єр-ліга.

 

У центральному матчі 19-го туру київське "Динамо" переграло луганську "Зорю" – 2:1 у Запоріжжі, й відтак відірвалося від конкурентів у боротьбі за медалі.

 

Перемога киян, однак, не посилює їх шансів на "золото", адже лідер турніру, донецький "Шахтар", зберіг 13-очковий відрив від своїх основних опонентів завдяки перемозі над полтавською "Ворсклою" (2:1). Гірники вирвали перемогу на останній хвилині гри. Матч у Харкові відвідало 5 тисяч осіб (не так багато, як хотілося "шахтарям", коли вони відмовлялися від послуг "Арени Львів").

 

"Карпати" програли "Чорноморцеві" 1:0 в Одесі й залишаються на останній сходинці турнірної таблиці.

 

Решта матчів: "Олімпік" – "Сталь" – 0:0, "Олександрія" – "Волинь" – 6:0 (на рахунку Станіслав Куліша – чотири "брамки"), "Зірка" – "Дніпро" – 1:1.

 

Нагадаємо, чемпіонат сезону 2016/17 – перший, що проводитиметься у два етапи. На першій стадії команди грають у звичному форматі (домашня і виїзна гра з кожним із суперників), а відтак діляться на дві групи по 6 команд, в одній із котрих розігруватимуться призові місця та перепустки до єврокубків (2 – у Лігу чемпіонів, 3 – у Лігу Європи), а в іншій точитиметься боротьба за право залишитися в елітному дивізіоні (за підсумками чемпіонату дві команди "впадуть" у Першу лігу).

 

Звиклий турнір завершиться через три тури, 18 березня, – потім почнеться групова стадія.

 

27.02.2017