НАЗК перевірить поїздку голови Фіскальної служби на Трампову інавґурацію.

 

Національна аґенція з питань запобігання корупції перевірить на відповідність антикорупційному законодавству поїздку голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова на інавґурацію Дональда Трампа.

 

Про це повідомила голова НАЗК Наталія Корчак на своїй сторінці у Facebook.

 

Справу розпочнуть на підставі листа міністра фінансів Олександра Данилюка, який раніше вимагав від антикорупційних органів перевірити обставини поїздки Насірова у США.

 

У листі міністр зазначає з посиланням на відкриту інформацію президентського інавгураційного комітету США, що подорож до Вашингтона й участь у церемонії виголошення клятви могли коштувати одній особі від 25 тис. до 1 млн доларів.

 

Зі слів Корчак, коли йдеться про участь українських політиків у церемонії, то "підіймались питання, яким коштом були здійснені подорожі, про походження коштів на поїздку та про необхідність перевірки подорожей окремих осіб на відповідність до антикорупційного законодавства".

 

Сам Насіров стверджує, що був на інавгурації Трампа, позаяк у цей час перебував у відпустці в США й не хотів змарнувати нагоду відвідати церемонію.

 

Олександр Данилюк багаторазово висловлював невдоволення роботою голови ДФС.

 

23.02.2017