Депутат облради забрав у журналіста телефон і видалив з нього диктофонний запис.

 

Учора, 13 лютого, під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я Львівської облради, депутат фракції від блоку Петра Порошенка Іван Лабай забрав телефон у журналіста і видалив диктофонний запис, пише Гал-Інфо.

 

«За 10 хвилин до закінчення засідання комісії, журналіст спробував забрати свій телефон, який працював в режимі запису і водночас  «заряджався». Телефон лежав біля крісла, на яке перед тим підсів Іван Лабай. Депутат почав вимагати стерти запис, але діставши відмову, видер телефон із рук журналіста, і власними руками видалив 30-хвилинний запис», – ідеться в повідомленні.

 

Іван Лабай пояснив свій вчинок тим, що журналіст, начебто заряджаючи телефон, спеціально хотів записати конфіденційну інформацію у той момент, коли він, Іван Лабай, обговорював з в. о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Іриною Микичак, власні питання.

 

Цікаво, що попередньо журналіст попросив дозволу в Ірини  Микитчак, яка сиділа біля розетки, поставити біля неї телефон. І вже згодом до чиновниці підсів депутат Іван Лабай.

 

«Хочемо нагадати депутатові, головному лікареві Пустомитівської центральної районної лікарні Івану Лабаю, що засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я Львівської облради – це публічний захід, а тому такі його дії є перешкоджанням діяльності журналіста, що карається Законом. Не кажучи вже про те, що виривати телефон у дівчини з рук і порпатись у ньому – це просто хамський вчинок. Якщо вже є потреба поділитись з Іриною Микичак інформацією, яку слід приховувати від громадськості, то слід перед тим подбати про місце зустрічі», – зазначено в повідомленні.

 

Заступник голови Львівської обласної організації Національної спілки журналістів Андрій Болкун вважає, що такі дії депутата є перешкоджанням роботі журналіста і тягнуть за собою кримінальну відповідальність.

14.02.2017