Через ГО «Розвиток громади» конкурс на визначення міських перевізників зупинений.

 

Франківський районний суд Львова 23 січня призупинив конкурс на визначення перевізників на 46 міських автобусних маршрутах Львова, сказала керівник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, інформує Zaxid.net.

 

Відповідне рішення суд ухвалив у відповідь на позов ГО «Розвиток громади», що оскаржила накази управління транспорту Львівської міськради про затвердження складу конкурсного комітету та про оголошення самого конкурсу.

 

«Є ухвала Франківського суду. В ухвалі зазначено, що наказ управління транспорту може зачепити інтереси «Розвитку громади», тому суд зупиняє дію документу. Чим наказ порушує інтереси «Розвитку громади», мені не відомо», – сказала Гелена Пайонкевич.

 

У конкурсному комітеті призначено 8 представників ГО міста, проте кандидат від «Розвитку громади» до комітету не потрапив.

 

Гелена Пайонкевич також повідомила, що міськрада оскаржуватиме ухвалу суду, але на час судової тяганини конкурс буде призупинений.

 

Адвоката ГО «Розвиток громади» Андрій Болюбаш підтвердив, що позов на управління транспорту подали через відмову включити до складу комітету представника організації.

 

«Хоч ми були перші по списку серед організацій, які подавали заявки на включення до складу комітету, нас туди не включили. Ми звернулися із запитом за поясненнями, однак у відповіді нам не назвали конкретних причин. Тому ми звернулися до суду з вимогою визнати протиправною відмову нашій організації та скасувати сам наказ», – заявив Андрій Болюбаш.

 

Договори з перевізниками, які обслуговують 46 міських маршрутів, закінчились ще 31 грудня 2016 року. 3 січня 2017 року управління транспорту затвердило склад конкурсного комітету, а 5 січня оголосило сам конкурс, який мав завершитись у лютому. На час конкурсу перевізники працюють за тимчасовими договорами до кінця березня. Проте у зв’язку з призупиненням конкурсу невідомо, чи вдасться його провести у відведений час. Відтак, на маршрутах працюватимуть старі перевізники, яких, до того ж, міська рада не може покарати за порушення договорів.

27.01.2017