У місті облаштують 5 тимчасових сміттєвих майданчиків, – ухвала міськради.

 

Сьогодні, 19 січня, на позачерговій сесії Львівської міської ради депутати ухвалила план екстрених заходів для недопущення виникнення надзвичайної екологічної ситуації на території Львова, інформує прес-служба ЛМР.

 

«Ситуація з вивезенням відходів у Львові потребує вчинення невідкладних заходів щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації», – йдеться в ухвалі.

 

Так, Львівська міська рада вирішила облаштувати 5 тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування сміття в кожному районі Львова.

 

«Такі майданчики не вирішать питання в комплексі, але дозволять зменшити напруження. Внаслідок брикетування, об’єм сміття зменшується в 6 разів, а його подальше обгортання промисловою плівкою робить ці брикети герметичними. У такому стані тверді побутові відходи значно легше транспортувати та легше знаходити місця для його складування. Є полігони, які готові приймати наше сміття лише в такому стані. Ми робимо такі станції в кожному районі міста, аби диверсифікувати навантаження на них», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Майданчики розташовуватимуться в Сихівському й Галицькому районах – вулиця Стрийська, 193, у Залізничному – вулиця Городоцька, 28, у Личаківському – вулиця Пластова, 13, у Шевченківському – вулиця Шевченка, 327г, у Франківському – вулиця Персенківка, 19.

 

Міська рада Львова також вкотре звернулась до територіальних громад Львівської області та України з «проханням про укладення договорів щодо використання полігонів твердих побутових відходів, що розташовані на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць, для складування твердих побутових відходів, що утворюються на території Львова».

 

Водночас громада Рясного вимагала від депутатів надати слово, аби місцеві мешканці висловили свою позицію щодо сміттєпресувальної лінії на території колишнього заводу «Сільмаш», інформує ЗіК. Але сесію після голосування закрили, тож під час виконання гімну розпочалась бійка. Люди намагалися прорватися, аби висловити свою думку. Активісти вигукували, що не дозволять пресувати сміття на Рясному.

19.01.2017