Порошенко чекає від ЄС безвізовий режиму у найближчі тижні.

 

Президент України Петро Порошенко у час перебування на Всесвітньому економічному форумі у Давосі зустрівся з віце-президентом Європейської комісії з питань євро та соціального діалогу Валдісом Домбровскісом та високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Моґеріні.

 

Як інформує прес-служба Адміністрації президента, Порошенко висловив вдячність за послідовну підтримку України з боку Європейського союзу у макроекономічній стабілізації та реалізації соціально-економічних реформ.

 

Валдіс Домбровскіс позитивно оцінив останні кроки української влади, спрямовані на стабілізацію державних фінансів. Зокрема, привітав вчасне схвалення державного бюджету на 2017 рік та оздоровлення банківської системи, зокрема, націоналізацію "Приватбанку".

 

Петро Порошенко наголосив на важливості якнайшвидшого ухвалення рішення про надання українцям безвізового режиму.

 

У інтерв'ю Reuters президент України висловив сподівання, що ЄС ухвалить рішення про запровадження безвізового режиму у найближчі тижні.

 

"Це пряме зобов'язання Євросоюзу. Ми чекаємо кількох моментів або тижнів для того, аби завершилася паперова робота з цими речами і запуск", – заявив Порошенко.

 

19.01.2017