Суд звільнив депутата-хабарника від кримінальної відповідальності.

 

Личаківський районний суд Львова в особі судді Р.Грицка звільнив від кримінальної відповідальності депутата Львівської облради, обраного від «Самопомочі», директора Ботанічного саду ЛНУ імені Івана Франка Андрія Прокопіва, обвинуваченого у службовому підробленні (ч.1 ст.366 КК України).

 

Відповідну ухвалу суд прийняв 28 грудня 2016 року, інформує ЗіК.

 

«Директор Ботанічного саду ЛНУ імені Івана Франка, знаючи про те, що старший лаборант Ботанічного саду упродовж певного періоду часу на роботу не виходила і передбачених посадовою інструкцією обовязків не виконувала, 24 травня 2016 року затвердив табель обліку робочого часу працівників, в який було внесено недостовірні відомості про перебування на роботі цієї особи. Далі цей табель було скеровано у бухгалтерію для здійснення нарахування та виплати заробітної плати підлеглій. Тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.366 КК України», – ідеться в ухвалі суду.

 

У суді обвинувачений та його захисник подали «клопотання про закриття провадження у справі, в якому зазначено, що обвинувачений свою вину визнає повністю, щиро розкаюється у вчиненому, раніше не притягався до кримінальної відповідальності, в ході досудового розслідування всіма діями сприяв у встановленні істини у справі, надавав слідчому усі необхідні документи, вчинив злочин невеликої тяжкості, зрозумів значення своїх дій, заподіяна шкода повністю відшкодована, крім цього, відсутні порушення інтересів та прав інших осіб».

 

Прокурор Замараєв Р.М. в судовому засіданні не заперечив проти заявленого клопотання.

 

Відтак, ухвалою суду посадовця звільнено від кримінальної відповідальності за ч.1 ст.366 КК України на підставі ст.45 КК України, «у звязку з дійовим каяттям».

 

Як повідомляв Z, у червні 2016 року на хабарі спіймали депутата Львівської облради від «Самопомочі», викладача ЛНУ імені Івана Франка Андрія Прокопіва.

 

За інформацією правоохоронців, депутат вимагав 6 тис. грн від підлеглого працівника за те, що не буде звільняти його із займаної посади. Згодом у фракції «Самопоміч» підтвердили факт затримання депутата Львівської облради Андрія Прокопіва та повідомили про позбавлення мандату депутата-хабарника.

12.01.2017