Поліція затримала ймовірного спільника «берлінського терориста».

Затриманий, за інформацією  прес-служби берлінської поліції, є 40-річним громадянином Тунісу, котрий мешкає неподалік від німецькій столиці.

 

 

Як повідомило видання Spiegel Online з покликом на свої джерела в поліції, затримання відбулося зранку в середу, 28 грудня в будинку, де мешкав підозрюваний, в містечку Темпельгофі під Берліном.  Правоохоронці також провели обшук у вказаному помешканні.

 

Берлінська прокуратура підтвердила інформацію про затримання й обшук. Окрім того, її представники повідомили, що на підозрюваного вдалося вийти, досліджуючи контакти особи, котра вчинила теракт на різдвяному ярмарку в центрі Берліна, тобто громадянина Тунісу Аніса Амрі.

 

Нагадаємо, що 19 грудня завантажена сталевими балками вантажівка, за кермом якої перебував Аніс Амрі, врізався в натовп людей на різдвяному ярмарку в центрі Берліна. Внаслідок теракту загинули 12 осіб, близько півсотні були поранені. 22 грудня Федеральна прокуратура Німеччини видала ордер на арешт Аніса Амрі, 23 грудня він був убитий в Мілані під час перестрілки з тамтешніми карабінерами.

28.12.2016