"Диверсант" Панов заявив про катування з боку спецслужб РФ.

 

Українець Євген Панов, котрого російські спецслужби затримали на початку серпня у Криму зі звинуваченням у підготовці диверсій, заявив про те, що зазнав тортур з боку ФСБ.

 

Про це розповів адвокат українця Дмитро Дінзе, повідомляє "Медіазона".

 

"Били залізною трубою по голові, спині, нирках, руках, ногах, затягували кайданки позаду до оніміння рук, підвішували за кайданки; згинали ноги в колінах, застібали наручники попереду трохи нижче колін і вставляли під коліна залізну палицю, після чого двоє чоловіків, взявшись з двох сторін, піднімали цю палицю і мене, від чого я відчув дикий біль", – процитував Дінзе.

 

"Запитували: «Кого ти приїхав підривати?». Я не міг відповісти на це питання, оскільки у мене не було такої мети, і я не розумів, чому вони так вважають", – сказав Панов.

 

За словами адвоката, потім Панова з мішком на голові вивели на вулицю і погрожували розстрілом.

 

Захисник повідомив, що Панов написав заяву до управління слідчого комітету Росії з проханням перевірити законність дій співробітників ФСБ, які затримали його.

 

10 серпня ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в анексованому Криму затримали групу "українських диверсантів", які нібито готували теракти на півострові. Звідтоді Відтоді Захтей і Панов перебувають під вартою.

 

На відео, оприлюдненому російськими медіями у перші дні після спецоперації, на обличчі Панова видно рану. Політв'язень Геннадій Афанасьєв, коментуючи це відео, сказав у інтерв'ю "Z": "Коли я дивлюся на нього, в мене враження, що йому щойно зняли пакет з голови. Я впізнаю ту стіну — стіну, біля якої він сидить. Це стіна кабінету ФСБ на бульварі Івана Франка в місті Сімферополь, де мене допитували і катували поверхом вище".

 

09.12.2016