Новим прем'єр-міністром Франції став Бернар Казньов.

Він заступив на цій посаді  Манюеля Вальса, котрий вирішив розпочати свою президентську кампанію, а тому подався до демісії.  

 

 

Бернар Казньов два останні роки очолював міністерство внутрішніх справ Франції. Нагадаємо, що саме за його керівництва поліційним відомство у Франції сталися два великі теракти – в Парижі й Ніцці, які забрали життя понад 230 осіб.

 

Як повідомило видання Le Monde, новим головою МВС Франції став депутат Брюно Ле Ру – лідер фракції соціалістів в парламенті.

 

Президент Франції Франсуа Олланд доручив Казньову сформувати новий кабінет міністрів. Проте, як прогнозують експерти, великих перестановок у складі уряду не очікується.

 

Урядова кар'єра Бернара Казньова розпочалася в 2012 році, коли він був призначений державним секретарем європейських справ. Пізніше він став державним секретарем бюджету при Міністрі фінансів. 2014 року Казньов очолив Міністерство внутрішніх справ. 

 

Нагадаємо, що у понеділок, п’ятого грудня, попередній прем’єр-міністр Франції Манюель Вальс офіційно висунув свою кандидатуру для участі в президентських праймеріз Соціалістичної партії. За даними опитування громадської думки, проведеного демоскопами Ifop, Вальс є найпопулярнішим з усіх учасників праймерізу соціалістів. Його підтримує 45% прихильників «лівого» електорату. За його найближчого конкурента – Арно Монтебура, колишнього міністра економіки в уряді Олланда – свої голоси готові віддати лише 25% учасників опитування. 

 

Вибори президента Французької Республіки відбудуться в два раунди 23 квітня і 7 травня 2017 року. 

06.12.2016