Україна розпочала ракетні випробування біля узбережжя Криму.

 

На Півдні України стартували військові навчання з застосуванням ракетних військ.

 

Про це повідомив начальник прес-центру Повітряного командування "Південь" Володимир Крижановський у коментарі телеканалу "112-Україна".

 

"Вже почалися стрільби. Все йде за планом. Ніякої реакції від РФ немає. Українські військовики готові до будь-якого варіанту розвитку подій", – сказав Крижановський, відповідаючи на питання про реакцію Росії.

 

"До навчань буде залучено екіпажі бойових транспортних літаків повітряних сил ЗСУ, підрозділи зенітних ракет, військ зв'язку та безпілотної авіації повітряних сил ЗСУ. Буде задіяно зенітні ракетні комплекси С-300", – поінформував представник Повітряних сил.

 

Речник прес-центру наголосив, що такими стрільбами Україна не порушує міжнародне право і не несе загрози окупованому півострову Крим. "Україна нічого не порушує. Якщо подивитися на траєкторію і певний район і провести умовну лінію від півострова, на якому будуть розташовані пускові установки, до міста Бургас в Болгарії, можна помітити, що вкрай лінія буде проходити досить далеко від узбережжя Кримського півострова. Найближче наближення ракет може становити не більше 30 км", – прокоментував Крижановський.

 

Тим часом командування Повітряних сил ЗСУ повідомило на своїй сторінці у Facebook, що в рамках підготовки до здійснення ракетних навчань командуванням Повітряних сил "було уточнено розміри небезпечної зони виконання пусків в північно-західній частині акваторії чорного моря в сторону її зменшення".

 

"Так, межа східної частини зазначеної зони проходить за 27-30 км від північно-західного узбережжя Криму, безпосереднє місце проведення пусків на відстані 90 км, що повністю виключає будь-яку загрозу для мешканців півострова. Вжиті всі заходи безпеки для забезпечення проведення практичної фази випробувань, прораховані ризики, що можуть виникати під час проведення випробувань", – наголосили у ПС ЗСУ.

 

Україна встановила зону обмеження використання повітряного простору на тимчасовій основі, визначила час та висоту заборони використання повітряного простору, донесла інформацію до МЗС та служб цивільної авіації. "Будь-які спроби втручання та звинувачення української сторони у створенні загроз для населення та об’єктів інфраструктури в зоні виконання практичних пусків зенітних керованих ракет здійснюється виключення з метою провокації", – застерегли у Повітряних силах.

 

01.12.2016