Американські ЗМІ вже називають ймовірних членів нового уряду.

Так, зокрема, видання BuzzFeed дає свій варіант шорт-листа кандидатів на всі ключові посади в адміністрації Білого дому за президентства Дональда Трампа, разом з державним секретарем.

 

 

У списку на 17 ключових крісел запропоновано 41 кандидата, причому декотрі з них розглядаються відразу на кілька посад.

 

На посаду держсекретаря в кабінеті Трампа, приміром, розглядають передовсім Джона Болтона, який вісім років працював у Держдепартаменті і рік репрезентував США в ООН. Серед претендентів теж є голова комітету Сенату з міжнародних відносин Боб Коркер і колишній спікер Палати представників Конґресу Ньют Ґінґріч.

 

Міністром оборони експерти видання пропонують призначити колишнього керівника військової розвідки Майкла Флінна. Окрім нього, Пентагон, за версією BuzzFeed, можуть очолити колишній радник з національної безпеки Стівен Гедлі, конґресмен Данкан Гантер, сенатор Джеф Сешнс або колишній сенатора Джеймс Талент.

 

Кандидатами на посаду міністра фінансів визначено: інвестора-мільярдера Карла Айкана, який має репутацію «корпоративного рейдера», голову комітету Палати представників з фінансів Джеба Генсарлінґа, а також банкіра і кінопродюсера Стівена Мнучіна. Щоправда, Айкан вже встиг заявити пресі, що не прийме таку пропозицію.

 

На посаду начальника адміністрації президента видання визначило лише одного кандидата – голову Республіканського національного комітету Рейнса Прібуса.

 

На посаду генерального прокурора можуть претендувати губернатор Нью-Джерсі Кріс Крісті, колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані, генпрокурор Флориди Памела Бонді, а також вже згаданий Джеф Сешнс.

 

Тим часом Кріс Крісті визначений також кандидатом на посаду міністра внутрішньої безпеки. Другим претендентом вказано шерифа округу Мілуокі Девіда Кларка.

 

Подібний список опублікували також такі авторитетні видання, як Politico і The Wall Street Journal. 

10.11.2016