ЄУ розширила санкції проти Росії за анексію Криму.

Рада з економіки та фінансів Європейської Унії поповнила «чорний список» російських офіційних осіб, щодо яких запроваджено адресні санкції.  

 

                               Петер Кажімір

 

Про це заявив у вівторок, 8 листопада, Петер Кажімір (Peter Kažimír) – міністр фінансів Словаччини, яка тепер головує в Раді ЄУ, повідомила інформаційна аґенція Reuters.

 

«Рада розширила список в рамках запровадження обмежувальних заходів проти осіб, відповідальних за підрив територіальної цілісності України», – заявив Кажімір у коментарі для журналістів, проте відмовився конкретизувати деталі.

 

«Деталі будуть відомі завтра (9 листопада. – Z) після публікації списку в офіційному журналі ЄУ», – додав він.

 

Запроваджені раніше Євроунією персональні санкції проти низки громадян Росії та проросійських громадян України передбачають заборону на в'їзд до ЄУ і замороження європейських активів.

 

На сьогоднішній день в «чорному списку» перелічено 149 осіб. Там, зокрема, перебувають російські мільярдери Аркадій Ротенберг і Юрій Ковальчук, бізнесмени Костянтин Малофєєв і Микола Шамалов, депутати Держдуми РФ і члени Ради Федерації Сергій Железняк, Сергій Миронов, Леонід Слуцький тощо.

 .

Список російських організацій, активи яких підлягають заморожуванню, охоплює 37 позицій.

 

Також щодо окупованого Криму діють економічні обмеження на імпорт європейської продукції і надання туристичних послуг, а щодо великих російських компаній – секторальні санкції.

08.11.2016