НАТО підтверджує російську присутність на Донбасі.

 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія має докладати особливих зусиль для втілення в життя мінських домовленостей, адже саме вона стоїть за сепаратистами на Донбасі.

 

Про це Столтенберг сказав на прес-конференції у Брюсселі, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"На Росію покладена велика відповідальність, адже ця країна продовжує надавати підтримку сепаратистам на Донбасі, вона зберігає там свою присутність, і тому на РФ лежить особлива відповідальність у тому, що стосується забезпечення виконання в повному обсязі мінських домовленостей", – заявив Столтенберг.

 

"Це означає, що слід добитися повного дотримання перемир'я, відведення важких озброєнь і після цього – забезпечення доступу міжнародних спостерігачів, щоб вони могли стежити за дотриманням перемир'я, не наражаючись на небезпеку", – додав генсек НАТО.

 

"Я можу запевнити, що ми продовжимо закликати Росію домагатися вироблення шляхом переговорів мирного вирішення, ґрунтуючись на мінських домовленостях. І ми продовжимо підтримувати Україну та всі зусилля, націлені на виконання досягнутих у мінську домовленостей", – підсумував Столтенберг.

 

25.10.2016