Президент видав указ про вшанування Дня Гідності і Свободи.

 

Президент України Петро Порошенко підписав указ про відзначення 21 листопада Дня Гідності та Свободи – у річницю початку Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року.

 

Указ передбачає вшанування мужності українців "у відстоюванні прав людини та європейського майбутнього України, їх відданості ідеалам свободи, справедливості, утвердження в державі демократичних цінностей".

 

Під час урочистостей також вшанують мужність і героїзм учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, волонтерів, інших патріотів, які відстоюють територіальну цілісність України, захищають надбання Революції Гідності, ідеться у повідомленні Адміністрації президента.

 

Голова держави доручив уряду утворити організаційний комітет, співголовами котрого будуть прем'єр-міністр України і голова Адміністрації президента.

 

В указі також йдеться про доцільність вирішити низку організаційних питань, пов'язаних зі створенням Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції гідності. Кабінет міністрів та Київська міська державна адміністрація мусять забезпечити музей належним приміщенням для зберігання експонатів, земельною ділянкою для спорудження у центральній частині Києва самого комплексу, профінансувати належні заходи.

 

07.10.2016