Amnesty International підтвердила достовірність інформації СБУ про катівні бойовиків.

 

Українському відділенню міжнародної правозахисної організації Amnesty International були відомі адреси приміщень для тортур в ОРДіЛО, оприлюднені у п'ятницю Службою безпеки України.

 

Про це повідомила прес-секретар Amnesty International в Україні Марія Гур‘єва у коментарі "Укрінформ". При цім вона покликалася на дослідника з питань Сходу України Красиміра Янкова. 

 

"Ми провели чисельні інтерв'ю з тими, хто був випущений з місць утримання на територіях так званих ДНР/ЛНР, і адреси місць, де здійснювалися тортури, були нам відомі", – заявили у Amnesty International.

 

"Ми продовжуємо працювати над цим питанням в рамках наших ресурсів і досліджувати всю нову інформацію, яка до нас надходить", – зазначила Гур‘єва.

 

У п'ятницю голова СБУ Василь Грицак назвав на брифінґу адреси шести будівель у Донецьку та двох у Луганську, де, за інформацією Служби безпеки, розташовані катівні.

 

Грицак оприлюднив свідчення колишніх заручників, поневолених рухами "ДНР" і "ЛНР", і поскаржився на те, що питання незаконного утримання українських громадян у катівнях ОРДЛО часто залишаються поза увагою міжнародних правозахисних організацій.

 

Голова СБУ також повідомив: "На території ОРДЛО залишається ще 111 заручників (з них 9 на території Росії), зниклих безвісти – 499".

 

23.09.2016