Блаженніший Святослав освятив унікальний тридільний студентський храм.

 

Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав Шевчук учора, 12 вересня, освятив унікальний тридільний храм Софії-Премудрості Божої, що розташований на території студентського містечка Українського католицького університету, повідомили в прес-службі УКУ.

 

Патріах побажав викладачам та студентам, аби цей храм став найважливішою університетською аудиторією, в якій можна здобувати найбільшу мудрість.

 

Храм є унікальним не тільки для Львова, але для України, адже в одній будівлі на різних ярусах функціонуватимуть три храми: наземний рівень – це церква Софії-Премудрості Божої, на нижньому – ще два: храм святого Климентія Папи Римського і церква Гробу Господнього.

 

«Церква Гробу Господнього – це відображення І століття, місце більше для приватної молитви. Храм Климентія Папи Римського відображатиме ІІІ-IV століття – часи, коли християнство ще не було розділене. Це відкриває великі екуменічні можливості. Храм Климентія Папи Римського має стати місцем формації, дискусій, зустрічей та спілкування. На верхньому ярусі буде власне храм Софії – Премудрості Божої», – розповіли в УКУ.

 

При церкві діятиме також духовно-пасторальний центр, де передбачені місця для сповіді, розмови, зустрічей.

 

Храм буде відкритий для спільноти Львова, а не лише для середовища УКУ. У будівлі встановлено ліфт та облаштовано пандуси, тому люди з особливими потребами та особи, яким важко підніматися сходами, зможуть безперешкодно потрапити на будь-який рівень храму.

 

У храмі раніше освятили дзвони, які назвали на честь святого Папи Івана Павла II, Патріарха Йосифа Сліпого та Блаженнішого Мирослава Івана Любачівського.

12.09.2016