Микола Азаров відсудив свою пенсію.

 

Подільський районний суд міста Києва зобов'язав Пенсійний фонд відновити нарахування і виплату пенсії колишньому прем'єр-міністру Миколі Азарову.

 

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко на своїй сторінці у Facebook.

 

"За "кулісами подій" повільно але послідовно відбуваються ну явно "контреволюційні дії"! "Колишні" підняли голову і за допомогою окремих судів перейшли у наступ", – прокоментував Розенко.

 

Згідно з копіями документів, Подільський суд ухвалив своє рішення 22 липня 2016 року.

 

Пенсійний фонд уже подав скаргу до Апеляційного суду Києва. "Я категорично проти таких рішень! Позиція залишається незмінною: колишні очільники режиму Януковича не будуть отримувати пенсійні виплати від нашої держави", – зазначив Розенко.

 

Нагадаємо, в лютому Микола Азаров уже виграв одну "пенсійну" справу проти України: Апеляційний суд Києва скасував арешт пенсії на поточному рахунку екс-прем'єр-міністра в "Ощадбанку". Колеґія суддів тоді зважила, що не можна накладати арешт на пенсію, адже вона є соціальною виплатою і не може піддаватися конфіскації.

 

Тодішній міністр соціальної політики Павло Розенко заспокоював, що рішення суду стосується розблокування рахунка – але не нарахування пенсій. „Пенсійний фонд не виплачує і не нараховує пенсій ні Януковичу, ні Азарову, ні Пшонці. І нараховувати не буде”, – коментував Розенко.

 

Пізніше Генпрокуратура через суд повторно наклала арешт на "пенсійні" заощадження Азарова.

 

08.09.2016