Британці ще, може, відмовляться від Brexit

 

Про це заявив комісар Європейської Унії з питань цифрової господарки і суспільства Ґюнтер Еттінґер (Günther Oettinger) в опублікованому у вівторок, 30 серпня, інтерв'ю газеті Bild.

 

 

«Можливе погіршення економічної ситуації у Великій Британії призведе до зміни громадської думки в країні й відмови британців від виходу з ЄУ», – спрогнозував Еттінґер. На його думку, що довше Лондон зволікає з виходом з Унії, то невизначенішим ставатиме економічне та політичне становище в країні. «У будь-якому випадку я не став би робити високих ставок на Brexit», – заявив брюссельський політик.

 

Еттінґер теж зазначив, що затягування процедури виходу Об'єднаного Королівства з ЄУ може призвести до курйозних ситуацій, якщо, наприклад, британські політики братимуть участь у виборах до Європарламенту в 2019 році. «І тоді виникне ситуація, що новообрані британські депутати засідатимуть у Європейському Парламенті, а сама Велика Британія вже перебуватиме поза Унією», – пояснив Еттінґер.

 

В інтерв'ю єврокомісар також зізнався, що вважає неможливим вступ Туреччини до складу ЄУ, поки країною керує президент Реджеп Таїп Ердоґан. З його слів, такий розвиток подій «не реалістичний аж до наступного десятиліття». Окрім того, Еттінґер висловив сумнів щодо скасування візового режиму між країнами Шенґенської угоди і Туреччиною.

30.08.2016