Anholt-GfK: Україна трошечки поліпшила свій імідж.

 

Згідно з даними дослідження Anholt-GfK Roper Nation Brands IndexSM, після 2015 року Україна опинилася на 46 місці з 50 країн за сприйняттям іміджу. У порівнянні з результатами дослідження в 2014 році національний бренд України піднявся на 2 позиції: з 48 на 46 місце.

 

Дослідження Anholt-GfK Roper Nation Brands IndexSM вимірює сприйняття іміджу 50 розвинених країн і країн, що розвиваються. Воно базується на оцінках 23 національних атрибутів, які аналізуються за 6 ключовими аспектам, на яких базується національний бренд: експорт (зовнішня репутація і привабливість товарів і послуг, що випускаються в країні), державне управління (імідж влади і сприйняття якості держуправління), культура (інтерес до національної культури та історії, оцінка спортивних досягнень тощо), люди (думка громадян інших країн про мешканців країни як працівників, друзів, партнерів по бізнесу), туризм (привабливість країни для туризму), імміграція/інвестиції (привабливість країни для інвестицій і талантів).

 

Україна демонструє прогрес за всіма вимірюваними аспектами сприйняття країни, окрім імміграції (залишилась на 47-му місці). Найбільше зростання відбулось за показниками "Культура" – із 44 місця в 2014-му на 40 місце в 2015 році, та "Управління" – із 48 на 45 місце.

 

"Жодна країна, що розвивається, не увійшла в топ-10 національних брендів. Серед країн, що розвиваються, порівняно сильніші бренди мають великі країни з "давніми" національними брендами (Росія, Туреччина, Китай, Індія, Єгипет), або є популярними туристичними напрямками (Таїланд), або є успішними новими членами ЄС (Польща, Угорщина, Чехія). На жаль, Україна не входить до їх числа, але покращення сприйняття іміджу України є позитивною тенденцією, особливо як для країни, що воює", – коментує Інна Волосевич, керівник відділу соціально-політичних досліджень GfK Ukraine.

 

У рейтингу Україна опинилася між Пуерто-Ріко, Інодонезією, Еквадором, Колумбією та Саудівською Аравією (41-45 місця) і Катаром, Кенією, Нігерією та Іраном (47-50).

 

Очолюють табличку США, Німеччина, Велика Британія, Франція, Канада, Японія, Італія, Швейцарія, Австралія та Швеція.

 

 

22.08.2016