Brexit може бути відкладено до 2019 року.

Тобто Велика Британія збереже членство в Європейській Унії на рік довше, аніж це планувалося раніше. Про це написала у неділю, 14 серпня британська газета Sunday Times з покликом на свої джерела в уряді країни.  

 

 

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Об’єднаного Королівства Тереза ​​Мей ще раніше натякала на ймовірність відтермінування перемовин щодо введення в дію статті 50 Лісабонського договору, яка обумовлює процедуру виходу з ЄУ. Проте мова йшла про початок наступного року, тепер же стає очевидним, що перемовини почнуться щойно наприкінці 2017 року.

 

У британському керівництві, за даними видання, визнають неготовність країни до ведення відповідних перемовин з Брюсселем. «Міністри поки що припускають, що початок переговорів доведеться перенести на осінь 2017 року», – передає Sunday Times слова свого співрозмовника, не називаючи його і не уточнюючи, про яких саме міністрів йде мова.

 

 

Співрозмовник перелічує кілька причин зволікання. Передовсім це, як вже було сказано неготовність британської сторони розпочати діалог. «Ще абсолютно не продумано, як функціонуватиме інфраструктура для людей після втрати країною членства в Унії. Британські міністри ще поняття не мають, які питання вони повинні поставити на перемовинах», – поділився своїми спостереженнями співрозмовник газети.

 

Окрім того, повноважний представник британського уряду на перемовинах з Брюсселем Девід Девіс ще досі не укомплектував своє відомство навіть наполовину.

 

Ще однією перепоною є вибори, які відбудуться в ключових країнах-членах Європейської Унії наступного року. У Франції громадяни обиратимуть президента, а в Німеччині – Бундестаг. «Адже тоді вийде, що початок перемовин припаде на найгарячішу фазу виборчої кампанію», – пояснив співрозмовник видання. 

14.08.2016