У першому півріччі міський бюджет перевиконаний на понад 100 млн.

 

Через покращення показників розвитку місцевого бізнесу, особливо дрібного і середнього, за перше півріччя 2016-го міський бюджет Тернополя перевиконаний майже на 107 мільйонів гривень, розповів міський голова Сергій Наддал, передає телеканал ІНТБ.

 

Ці кошти планують спрямувати на соціальні потреби міста. Зокрема, близько 48 мільйонів виділять на освіту.

 

«З них більше 42 млн підуть на заробітну плату освітянам, в тому числі 9 мільйонів це заробітна плата і утримання профтехосвіти. Крім того, буде виділено 665 тис. для утримання і функціонування нового дитячого садочка, який почне працювати з 1-го вересня на вулиці Юності. І понад 4 мільйони додатково закладаємо для проведення різного роду капітальних і поточних ремонтів в дитячих садочках, переважно це є заміна вікон або ремонт дахів», – розповів Сергій Надал.

 

Наступна проблемна галузь, де відчутне недофінансування з боку держави, каже очільник обласного центру – це охорона здоров’я. Більше 6 млн виділять на заробітну плату медиків. Крім того, придбають медикаменти та вакцину, оплатять енергоносії та протезування учасників Антитерористичної операції. Понад 19,5 млн спрямують на транспортну галузь.

 

Додаткові кошти також отримають галузь соціального захисту і культури – 1 і 1,5 млн відповідно.

 

Майже 160 тисяч спрямують на спорт. Додатково фінанси виділять і на програму «безпечне місто»: для патрульних і рятувальників. Житлово-комунальному господарству планують виділити близько 23-х мільйонів гривень.

 

Для продовження робіт по термомодернізації і утепленню багатоквартирних будинків виділять понад 2,5 мільйони. Вдвічі більше направлять у «Тернопільтеплокомуненерго». 300 тисяч спрямують на програму підтримки ОСББ і таку ж суму на облаштування дитячих майданчиків. Також профінансують капітальний ремонт тротуарів та міжквартальних проїздів Додатково виділять кошти на завершення реконструкції набережної «Циганка» та оновлення дороги на вулиці Чумацька до Дальнього пляжу.

02.08.2016