Гіларі Клінтон знову випереджає Дональда Трампа.

Зміна лідера президентського рейтингу відбулася зразу ж після офіційних номінацій кандидатів від Республіканської і Демократичної партій на президентських виборах в США, які відбулися відповідно на партійних з’їздах.

 

 

Згідно з результатами останніх соціологічних досліджень, які демоскопічна інституція ORC International провела на замовлення телекомпанії CNN 29-31 липня, за колишню першу леді й екс-держсекретаря США готові віддати свої голоси на виборах 52 відсотки електорату.  Симпатії екстравагантному мільярдеру висловило лише 42 відсотки респондентів. Причому стійких симпатиків Клінтон, котрі твердо вирішили голосувати за неї нараховано 44%. Трамп може похвалитися твердою підтримкою лише у 36 відсотків американців. Ці результати стосуються двостороннього протистояння Клінтон з Трампом.

 

Якщо ж брати до уваги й участь незалежних кандидатів, то лідерство кандидата від демократів залишається не менше переконливим – 45% Клінтон проти 37% у Трампа (кандидат-лібертаріанець Ґері Джонсон – 9%, «зелена» Джилл Стейн – 5%).

 

Окрім того, партійний з’їзд Демократичної партії у Філадельфії та офіційне висунення пані Клінтон допомогло їй поліпшити громадську думку про себе, як про потенційного президента. Частка американців, котрі вважають, що її політика рухатиме країну в правильному напрямку зросла з 43 відсотків до 48%.

 

Соціологічні дослідждення засвідчили також зростання тих виборців, котрі мають намір голосувати за Гілларі Клінтон з прихильності до неї, а не через протест проти Дональда Трампа. 

02.08.2016