Польські військовики проведуть навчання для українців на Яворівському полігоні.

 

27 солдатів різних спеціальностей з 21-ї Бриґади стрільців підгалянських поїдуть в Україну проводити навчання українських підрозділів та військових інструкторів, повідомили в Головному командуванні видів збройних сил Польщі, передає Польське радіо.

 

Навчання з участю поляків розпочнеться 23 липня і триватиме два місяці. Вишколи відбуваються в рамках Об'єднаної багатонаціональної тренувальної групи «Україна» (Joint Multinational Training Group - Ukraine, JMTG-U) в об'єктах Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон). Координаторами тренінґу є солдати сухопутних військ США в Європі.

 

До польської оперативної групи належать передусім підофіцери – інструктори різних військових спеціальностей. Навчання буде охоплювати, зокрема, стрільбу, обслуговування мінометів, зенітно-артилерійських комплексів і ґранатометів. Курс закінчиться узгодженням дій на рівні компанії і батальйону.

 

Шість солдатів Підгалянської групи, які перебувають в Україні від червня, взяли участь у навчанні Rapid Trident-16.

 

«Польські військові включилися до різних міжнародних проектів тренування кадрів української армії, частина яких почалася ще перед російсько-українським конфліктом. Допомога в перебудові українських збройних сил, у тому числі системи навчання, є однією з постанов саміту НАТО в Ньюпорті 2014 року», – зазначили у польському відомстві.

14.07.2016