Найджел Фарадж йде у відставку з голови UKIP.

Він пояснив свій крок тим, що вже виконав свою місію, очолюючи Партію незалежності Об’єднаного Королівства  (United Kingdom Independence Party – UKIP) – домігся виходу країни з Європейської Унії.

 

 

«Перемога прихильників виходу з ЄУ означає, що я реалізував свої політичні амбіції», – цитує його слова британське видання Mirror.

 

За словами Фараджа, роль лідера UKIP була «непростою, але це було того варте». Він додав, що залишатиметься депутатом Європейського парламенту допоки йтимуть перемовини про вихід Великої Британії з Унії.

 

Виступаючи перед своїми прихильниками в Лондоні, Фарадж зазначив, що його гаслом в ході кампанії підготовки до референдуму про членство в ЄУ було: «Ми хочемо повернути свою країну». «Сьогодні я кажу: я хочу повернути своє життя», – заявив  Фарадж, коментуючи свою демісію.

 

Найджел Фарадж очолював UKIP з 2010 року. Одного разу він уже подавав у відставку, це сталося після парламентських виборів 2015 року, але пізніше відкликав свою заяву. 

 

Фараж поряд з колишнім мером Лондона Борисом Джонсоном був найзатятішим прихильником Brexit. За підсумками референдуму, який відбувся 23 червня у Великій Британії, за вихід країни зі складу ЄУ проголосувало близько 52 відсотків виборців.

04.07.2016