Розенко розвінчав свого наступника на заявах про ЄСВ та Пенсійний фонд.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко запевняє, що уряд не планує переглядати рішення про розмір єдиного соціального внеску.

 

Про це віце-прем'єр повідомив в інтерв'ю телеканалу "112 Україна". Інтерв'ю відбувалося в контексті заяв міністра соціальної політики Андрія Реви, наступника Розенка в уряді, про те, що експеримент із ЄСВ не виправдався, а легальна зарплатня не збільшилася, і про те, що Пенсійний фонд через "діру" перебуває на межі банкрутства.

 

"Держава свідомо пішла на зниження ЄСВ, зробивши крок назустріч бізнесу. З одного боку, так – це крок непростий для Пенсійного фонду, але завдяки зменшенню податкового навантаження, ми розраховуємо на детінізацію бізнесу, і на створення нових робочих місць, і на збільшення зарплат у легальному секторі економіки", – прокоментував Розенко.

 

Віце-прем'єр зазначив, що у підприємств за рахунок зниження ЄСВ виник додатковий ресурс, який вони можуть використовувати в тім числі для підвищення зарплат.

 

"Це принципова позиція уряду. Тому – до збільшення ЄСВ – ніяких дій зроблено не буде. Політика держави йде на зниження податків. Ми і далі будемо рухатися до зменшення податкового, фінансового, фіскального тиску на бізнес, таким чином запускаючи нашу економіку", – зазначив Розенко.

 

Чиновник визнав, що "безумовно, фінансова ситуація Пенсійного фонду непроста", але водночас переконує, що "ніякої катастрофи в Пенсійному фонді не буде". "Пенсіонерам нічого хвилюватися, держава забезпечить своєчасну, і в повному обсязі, виплату всіх пенсійних зобов'язань перед громадянами", – заявив віце-прем'єр.

 

24.05.2016