УГП ініціює мораторій на забудову в зоні ЮНЕСКО.

 

Під час наступної сесії у Львівській міській раді порушать питання про введення мораторію на забудову у зоні ЮНЕСКО, розповів голова фракції Української галицької партії у Львівській міській раді Тарас Чолій, пише ЗіК.

 

Тарас Чолій зазначив, що УГП ініціює введення повної заборони на забудову, окрім реставраційних робіт.

 

«На тих ділянках землі, які залишилися у межах зони ЮНЕСКО, забудова мала б відбуватися лише за крайньої суспільної необхідності, а проекти мали б проходити справжні громадські слухання. У результаті повинні були б обиратися найкращі проекти для реалізації, якщо місто таки прийняло рішення, що у зоні ЮНЕСКО щось добудовуватимуть», – вважає депутат.

 

За його словами, на наступному засіданні сесії фракція УГП говоритиме про мораторій бодай на 5 років.

 

«Зараз ситуація є катастрофічною. Будинки не реставрують. Їх з однієї сторони руйнує час, а з іншої – люди: недобросовісні підприємці вибивають вікна, вибивають двері замість вікон, дахи дуже нефахово ремонтують, коли втрачається велика кількість елементів», – сказав Тарас Чолій.

 

Він додав, що є недостатнє міське фінансування на протиаварійні і реставраційні роботи. Крім того, у цьому питанні немає жодної підтримки держави.

 

Як писав Z, в «Укрзахідпроектреставрації» говорять, що за останні 10 років зона ЮНЕСКО втратила 75% автентичних вікон і дверей.

 

 

18.04.2016