5 галичан увійдуть до нового уряду.

Окрім Степана Кубіва, якому, як повідомляв Z, запропоновано посаду віце-прем’єра-міністра економічного розвитку, до Кабінету Міністрів можуть увійти ще 5 львів’ян, пише "Твоє місто".

 

Так, Дмитро Шимків, заступник голови Адміністрації Президента, може також стати віце-прем’єром – з питань реформ. Саме реформами він займається і в АП. Раніше Дмитро Шимків працював генеральним директором «Microsoft Україна».

 

Міністерство екології та природних ресурсів може очолити народний депутат із фракції «Народний фронт» Остап Семерак, який вперше до Верховної Ради України потрапив у 2007 році. З 27 лютого по 2 грудня 2014 року обіймав посаду Міністра Кабінету Міністрів України в уряді Арсенія Яценюка.

 

Ще один депутат від Арсенія Яценюка, голова парламентського комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич розглядається як кандидат на посаду міністра освіти і науки України. Окрім головування в комітеті, вона є членом Комісії з питань майбутнього. Раніше Лілія Гриневич була членом ВО «Батьківщина».

 

Міністром інфраструктури може стати нинішній заступник глави Мінінфраструктури Володимир Омелян, який у державних органах почав працювати з 2001 року, починаючи з посади спеціаліста II категорії відділу НАТО та ЗЄС Управління євроатлантичної інтеграції Міністерства закордонних справ України в 2000-х роках, і аж до заступника директора Першого територіального департаменту МЗС України, начальника Управління Російської Федерації цього Департаменту у 2012 році. З березня 2014 року – керівник Служби Міністра Кабінету Міністрів України. У грудні 2014 року Розпорядженням КМУ призначений на посаду заступника Міністра інфраструктури України.

 

Як повідомляв Z, голосування ВРУ за нового прем’єра та міністрів відбудеться у четвер.

13.04.2016