Гройсман вважає, що коаліція залишається повноважною, хоч із неї вийшло три фракції.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман вважає, що парламентсько-урядова коаліція продовжує існувати, поки число її індивідуальних членів не зменшилося до 225 народних депутатів.

 

Про це Гройсман сказав у інтерв'ю телеканалу "112-Україна".

 

Спікер зазначив, що усвідомлює критичність ситуації, адже три із п'яти фракцій покинули коаліцію. "Це дуже серйозна політична криза, але я би сказав, що це є урядова криза, яка спричинила кризу парламентську", – вважає Гройсман.

 

"Насправді, де-факто три фракції вийшли, а де-юре сьогодні є 237 підписів, яким треба визначитись, щоб кожен їх відкликав, якщо вважає це за необхідне, і тоді буде менше 226", – зазначив голова ВР.

 

Володимир Гройсман вважає, що варіантами виходу з кризи є відставка уряду, переформатування Кабміну – або ж дочасні парламентські вибори.

 

"Очевидно, що все, що стосується кризи, то є декілька кроків для того, щоб її розв’язати. Перше, це добровільна відставка уряду в повному складі. Друга позиція – формування нового уряду з новим планом дій. Це глибоке переформатування уряду, який може об'єднати навколо себе коаліцію, але продемократичну коаліцію. Це теж таке питання під дуже-дуже великим знаком запитання. І третя позиція – це дострокові вибори, коли треба йти для того, щоб отримати мандат на формування нової влади", – зазначив спікер.

 

Гройсман схиляється до варіанту із переформатуванням кабінету. "Я за той варіант, який буде швидким, який буде якісним і відповідальним: варіант якісного плану дій і формування під нього команди, безвідносно від того, хто залишається на своїх місцях. Я вважаю, що повноцінна заміна може відбутись абсолютно спокійно", – прокоментував голова ВР.

 

26.02.2016