Яценюк сподівається доформувати уряд і закликав "дати прізвища".

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що Кабінет міністрів слід доукомплектувати і "закопати сокиру війни". Задля цього він проводить переговори зокрема й із позакоаліційними партіями.

 

Про це Яценюк заявив під час урядової наради, інформує прес-служба Кабміну.

 

"Ми проводимо політичні консультації, в тому числі з Радикальною партією Олега Ляшка, для того щоби переформатувати коаліцію, оновити коаліційну угоду, доформувати склад Кабінету міністрів України і далі рухатися в правильному напрямку для країни", – зазначив Яценюк.

 

Прем'єр закликав союзників доформувати уряд. "Дуже важливо, щоби наші політичні партнери вже зараз дали чіткий перелік прізвищ тих людей, які прийдуть до Кабінету міністрів України, щоби далі продовжувати реформи в країні", – звернувся голова уряду.

 

За словами Яценюка, країна потребує "переформатування коаліції і зміни до коаліційної угоди". Голова уряду висловив сподівання, що президент підтримує позицію "щодо необхідності політичної стабілізації ситуації в країні".

 

"Політична війна всіх проти всіх – це війна проти країни. Треба навчитися перегортати сторінку і закопати сокиру війни", – заявив Яценюк.

 

Прем'єр обурений критикою, котра впала на уряд з боку Верховної Ради. "Те, що вчора відбувалося, дуже далеке від високих демократичних стандартів парламенту і парламентаризму. Ми не почули конкретної критики і конкретних пропозицій", – заявив Яценюк. "Фактично, спровокована штучна політична криза. І мета цієї спровокованої політичної кризи – це проведення дострокових виборів", – вважає прем'єр.

 

Яценюк висловив сподівання, що парлfмент зробить належні висновки після звіту Кабміну. "Уряд зробить висновки також", – пообіцяв прем'єр.

 

17.02.2016