Новий спалах грипу та ГРВІ очікується навесні.

На Львівщині навесні можливий новий спалах захворюваності на грип та ГРВІ, тому лікарі радять і надалі вживати профілактичних заходів, аби якомога краще убезпечити себе від хвороб, передає ЗіК.

 

Фахівці кажуть, що стовідсоткового захисту від грипу немає, тому важко спрогнозувати перебіг захворювання у кожному конкретному випадку – це залежить від захисних сил організму. Тож лікарі радять про свій імунітет подбати заздалегідь.

 

«Я рекомендую приймати природні адаптогени та імуномодулятори, які дозволяють нашій імунній системі природним шляхом активізуватись. Це, в першу чергу, здорове збалансоване харчування, яке містить велику кількість жиророзчинних вітамінів»,— радить імунолог Христина Ліщук-Якимович.

 

Серед продуктів, які містять ці вітаміни, лікарі рекомендують передусім риб’ячий жир, який слід вживати і малечі, і дорослим. Однак тим, хто самотужки вирішив зміцнити свій імунітет, варто бути обережними, кажуть фахівці.

 

«Треба знати про різницю між імуномодуляторами та імуностимуляторами, бо останні приймають тільки за призначенням лікаря. Ми за власним бажанням не маємо права безконтрольно втручатися в свою імунну систему», — наголошує провізор львівської аптеки Галина.

 

Лікарі нетрадиційної медицини радять: зміцнювати імунітет можна і не відвідуючи аптек. Достатньо згадати поради бабусь: вживати шипшину, яблука, мед, прополіс. Не забувати й про користь ефірних масел евкаліпту, хвої та розмарину. А ще краще все це поєднувати з традиційною медициною.

 

Як повідомляв Z, жертвами грипу на Львівщині стали 18 людей.

16.02.2016