Правоохоронці знайшли зброю, котрою розстрілювали майданівців.

Служба безпеки України виявила фраґменти 23 одиниць вогнепальної нарізної зброї, з якої стріляли на Майдані. Зброя була пошкоджена механічним способом, на корпусі також спиляли ідентифікаційні номери. За результатами експертизи ідентифіковано 12 одиниць.

 

Про це голова Служби безпеки України Василь Грицак доповів спільно з генеральним прокурором Віктором Шокіним президентові Петрові Порошенку, інформує прес-служба голови держави.

 

"З великою долею ймовірності можна сказати, що це фраґменти 22 автоматів Калашникова та одного кулемета Калашникова, крім цього – один ствол дванадцятого калібру мисливської гладкоствольної зброї", – повідомив Грицак.

 

Генеральний прокурор Віктор Шокін не має сумніву, що йдеться саме про зброю, котра використовувалася проти учасників Революції гідності. "Слідством доведено повністю та беззаперечно, що з цієї зброї вбивали майданівців", – запевнив Шокін. Він пообіцяв найближчим часом поінформувати, в яких конкретно випадках використовували ці автомати.

 

У Службі безпеки анонсували прес-конференцію керівництва СБУ та ГПУ, присвячену переданню до Генпрокуратури здобутих речових доказів. Деталі оприлюднять 6 лютого.

 

05.02.2016