Підгрушна принесла Україні «золото» у Кубку світу з біатлону.

17 січня у німецькому Рупольдингу відбулася жіноча естафетна гонка у рамках 5-го етапу Кубка світу з біатлону. На останньому етапі за українську збірну виступала тернопільська біатлоністка Олена Підгрушна, яка принесла українській команді золоті медалі, повідомили у прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

 

У складі української команди змагались також Ірина Варвинець, Юлія Джима та Валя Семеренко. Для Олени Підгрушної це вже четверта медаль у цьому сезоні.

 

За інформацією Федерації біатлону України, гонка розпочиналась ідеально для українських спортсменок. Ірина Варвинець, провівши стрільбу, передала естафету Юлії Джимі однією з перших, яка продовжила влучно стріляти і завершила свій етап з 30 секундною превагою та найближчою переслідувачкою.

 

Однак на третьому етапі Валентина Семеренко, зробивши ідеально чотири постріли, не змогла влучити у п’яту мішень навіть трьома додатковими патронами і пішла на штрафне коло. На стійці Валентина Семеренреко знову з першого разу не закрила всі п’ять цілей, використавши один запасний патрон і реабілітувалась на трасі, обійшовши білоруску.

 

Олена Підгрушна, яка стартувала з 28-секундною перевагою, ідеально провела стрільбу лежачи, залишивши стрільбище з 18 секундами гандикапу над німкенею. Швидкіть у Лаури Далмайєр була значено вищою, і біатлоністка збірної Німеччини не лише наздогнала Олену Підгрушну, але й обійшла. Заключна стійка була ідеальна у Підгрушної, і 9 секунд залишилось достатньо для «золота». За швидкістю українка не поступалася німецькій спортсменці і в напруженій боротьбі здобула золоту медаль. Бронзова нагорода дісталась італійкам.

 

Як повідомляє Федерація біатлону, блискучою естафетною перемогою,  Україна повернула собі друге місце у Кубку нації, обійшовши команду Чехії і відірвавшись від італійок.

18.01.2016