Депутати списали готелю «Леополіс» 27 млн грн.

Депутати Львівської міської ради звільнили «Європейський дім» (готель «Леополіс») від сплати інвестиційного внеску за приміщення на вул. Шевській, що не погоджувались зробити їхні попередники, передає ЗіК.

 

За відповідні зміни до ухвал міської ради «Про реалізацію вимог ухвали міської ради від 24.06.2010 № 3630 «Про затвердження міської цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу у м. Львові» (зі змінами)» проголосувало 42 депутати.

 

Ухвалою зарахували «приватному акціонерному товариству «Європейський Дім» вартість невідокремлювальних поліпшень об’єкта оренди в сумі 27 454 400,00 грн (двадцять сім мільйонів чотириста п’ятдесят чотири тисячі чотириста гривень) 00 коп., у тому числі ПДВ, здійснених у процесі ліквідації аварійного стану, реставрації та реконструкції з пристосуванням приміщень будинків № 14, 14-а, 16 на вул. Шевській у м. Львові під II чергу готельного комплексу, при приватизації об’єкта способом викупу».

 

Під час обговорення міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що неголосування за цю ухвалу – це тиск на підприємця, який працює добросовісно.

 

У свою чергу Петро Адамик зазначив, що підприємство за час свого існування сплатило у міський бюджет 25-27 млн грн.

 

Тарас Чолій заявив, що його фракція Української галицької партії проти вибіркового звільнення від інвестиційних внесків.

 

За пропозицією Андріана Гутника показали голосування по фракціях. Голоси за ухвалу віддали здебільшого депутати від «Самопомочі», «БПП» і «Громадянської позиції». Відтак за цю ухвалу, не голосували депутати Української галицької партії та УКРОПу.

Нагадаємо, востаннє голосування щодо цього питання відбувалося 30 вересня. Тоді ухвалу підтримали 24 депутати.

30.12.2015