Президент звільнив Сергеєва з посади посла України при ООН.

Президент Петро Порошенко призначив постійним представником України при Організації Об'єднаних Націй Володимира Єльченка. Іншим указом глава держави увільнив Єльченка від обов'язків посла в Росії.

 

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

 

Міністр закордонних справ Павло Клімкін прокоментував, що досвід роботи Єльченка в Москві та знання тамтешніх тонкощів дипломатії посилить позиції України. "Він прекрасно розуміється на особливостях російської дипломатії. Переконаний, що цей його досвід буде безцінним на майданчику ООН, де йому доведеться відстоювати інтереси України, сидячи за одним столом з представником держави-агресора", – заявив Клімкін.

 

Глава зовнішьнополітичного відомства додав, що ефективна робота у складі Ради безпеки ООН – "це наша нова вершина". "Ми вже зараз надаємо нашій місії у Нью-Йорку нової динаміки. Добре, що Україні пощастило мати когорту професіоналів, які добре розуміють ООН і вміють на всіх рівнях ефективно спрямовувати її роботу в інтересах нашої держави", – додав Клімкін.

 

Єльченко вже очолював представництво України в ООН у 2000-2001 роках і, за словами Клімкіна, "знає ООН, як свої п’ять пальців".

 

Натомість від справ іде Юрій Сергеєв, котрий був представником України при ООН із 2007 року. "Після восьми років безперервної діяльності Юрія Сергеєва у Нью-Йорку я буду радий вітати його у Києві, де у нього буде багато роботи у складі нашої зовнішньополітичної команди", – заявив Павло Клімкін. 

 

10.12.2015