Обласна рада вирішила не розглядати перспективний план об'єднання громад.

Вибори до представницьких органів нових об'єднаних громад в області 25 жовтня не відбудуться, оскільки громади вже не встигають створити через спротив обласної ради.

 

Як повідомляє прес-служба Тернопільської обласної ради, сьогодні, 13 серпня, на четвертому пленарному засіданні 52-ї сесії обласної ради депутати вилучили з порядку денного питання щодо утворення територіальних громад.

 

Як інформував раніше «Z», на цьому засіданні керівництво обласної ради планувало схвалити перспективний план формування територій громад Тернопільської області. Крім того, депутати мали затвердити утворення перших об'єднаних територіальних громад і призначити перші вибори у цих громадах.

 

За інформацією новинного порталу «За Збручем», на засіданні обласної ради зареєструвався 61 депутат. До порядку денного були записані питання щодо внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік, про обласну програму розвитку автомобільних доріг загального користування в напрямку духовних центрів Тернопільщини (Марійський духовний центр у с. Зарваниця та Свято-Успенська Почаївська лавра) й деякі інші.

 

Нагадаємо, що обласні ради мали схвалити перспективні плани формування територій громад до 15 серпня. Інакше у новоутворених територіальних громадах областей місцеві вибори 25 жовтня відбудуться за старим адміністративно-територіальним поділом, і представницькі виборні органи у нових громадах не будуть сформовані до 2017 року (в разі остаточного ухвалення конституційних змін щодо децентралізації).

 

13.08.2015