Голова ОДА просить голову облради скликати позачергову сесію.

Обласній раді треба затвердити перспективний план формування територій громад області, зміни до обласного бюджету, програму розвитку автодоріг й дати згоду на утворення 22 об'єднаних територіальних громад. Учора засідання облради не відбулося через відсутність кворуму.

 

Як повідомляє видання «Погляд», голова Тернопільської ОДА Степан Барна звернувся до голови облради Василя Хомінця з проханням скликати позачергову сесію Тернопільської обласної ради. У листі до Хомінця Барна обґрунтовує потребу у позачерговій сесії необхідністю розглянути «важливі питання життєзабезпечення області».

 

Нагадаємо, що вчора, 30 липня, через відсутність кворуму не відбулося четверте пленарне засідання 52-ї сесії Тернопільської облради. Як інформує видання «За Збручем», у сесійному залі були присутні лише 54 депутати: від «Свободи» — 14 із 48, від «Єдиного центру» — 19 з 20, від УНП — 7 з 11, від «Нашої України» — 6 з 8, від Блоку Литвина — 2 з 5, позафракційних було 6 з 15.  

 

Під час засідання учора планували розглянути, окрім затвердження перспективного плану формування територій громад Тернопільської області, зміни до обласного бюджету на 2015 рік, обласну програму розвитку автомобільних доріг загального користування в напрямку до духовних центрів Тернопільщини (Марійський духовний центр у с. Зарваниця та Свято-Успенська Почаївська Лавра) на 2015–2017 роки, проект ухвали «Про внесення змін і доповнень до обласної програми підтримки осіб, які брали участь в антитерористичній операції, та членів сімей загиблих під час проведення антитерористичної операції на 2015–2019 роки» та інші питання, зокрема утворення в області 22 об’єднаних територіальних громад й оголошення перших виборів у цих територіальних громадах.

 

Як нагадує «Терен», голова Тернопільської облради Василь Хомінець перебуває тепер у відпустці. Цього тижня, під час своєї відпустки, Хомінець відвідав Грузію і домовився з тамтешнім керівництвом про відпочинок групи дітей учасників АТО на морському узбережжі у вересні.

 

За інформацією видання «За Збручем», учорашнє засідання не відбулося, оскільки між головою ОДА та фракцією «Свободи» у Тернопільській облраді виник конфлікт через поділ грошей для області, передбачених у державному бюджеті, і відповідно навколо змін до обласного бюджету. В ОДА начебто ці гроші поділили на власний розсуд, а у «Свободі» хочуть, щоб кошти були рівномірно розподілені між районами. Йдеться про 102 мільйони гривень.

 

Як раніше вже розповідав «Z» («Децентралізація: Тернопілля не у форматі»), в останній версії перспективного плану формування територій громад Тернопільської області, яку подали на розгляд обласної ради, передбачено утворення 50 об'єднаних громад.

 

31.07.2015