Міжнародні авіалінії України переїздять зі Львова в Івано-Франківськ.

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» має намір перемістити центр розвитку мережі зі Львова до Івано-Франківська, - про це повідомив Вістям голова наглядової ради і співвласник МАУ Арон Майберг.

 

Аеропорт у Франківську виглядає ось так

 

Зараз аеропорт Івано-Франківська експлуатує тільки «Дніпроавіа», причому влітку вона здійснює всього два рейси на тиждень: з Києва по п’ятницях і неділях, а назад у Бориспіль – по суботах і понеділках. «Взимку рейсів більше. Тільки київських два в день, плюс Москва, Дніпропетровськ, Одеса, Харків. І все заповнені: київський, московський і дніпропетровський практично не було вільних місць, Харків з Одесою – не нижче 70% заповнюваності», – повідомили Порталу в аеропорту Івано-Франківська.

 

Тепер у «Дніпроавіа» з’являться серйозні конкуренти. На останньому, 26 червня, засіданні Комісії Державіаслужби права на експлуатацію лінії Київ-Івано-Франківськ були видані МАУ.

 

Щоденний рейс МАУ з Києва вже внесений в зимовий розклад з 25 жовтня по 26 березня. Міжнародні авіалінії України планують літати на Boeing, в яких не буває менше 112 місць, тоді як Дніпроавіа користується Embraer-145, де їх всього 49.

 

«Чим більше місць, тим менше коштує перевезення пасажира, тим краще економіка рейсу», – пояснив Арон Майберг.
Він уточнив, що на рейси з Івано-Франківська МАУ планує збирати пасажирів з п’яти областей: Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської, Хмельницької і Львівської.

 

«У Івано-Франківська прекрасне розташування, в 100-120 км від цих обласних центрів, ми будемо привозити пасажирів до рейсів автобусами. Дуже перспективний регіон, тим більше з точки зору туризму. Ми навіть плануємо перемістити центр розвитку з Львова на Івано-Франківськ», – підкреслив Майберг.

 

У планах компанії також запуск міжнародних рейсів саме з Івано-Франківська. «Італія, Іспанія, Німеччина, Австрія, Польща – всі обговорюється. Презентацію наших намірів ми готуємо до вересня, коли покажемо його керівництву аеропорту і обговоримо можливість і першочерговість робіт», – уточнив Майберг.

 

В цілому, за його оптимістичними прогнозами, є ймовірність запуску міжнародної програми в наступному році. Раніше AtlasJet отримала дозволу на 15 міжнародних напрямків. Втім, у Івано-Франківська є шанс розширити міжнародну програму ще у 2015-му.

 

Комерційний директор «Дніпроавіа» Сергій Посилаєв повідомив, що в зимовому розкладі планують запустити рейси Івано-Франківськ-Відень. «Призначення на цей напрям у нас вже є. Літати будемо теж на Embraer-145», – уточнив він.

 

«Інші авіакомпанії поки не цікавляться аеропортом Івано-Франківськ, хоча він має статус міжнародного. Звичайно, там є питання по технічному оснащенню, тієї ж світло-сигнальної системи, але це не ті питання, які не можна вирішити досить оперативно. Для мене було дивним, що, наприклад, AtlasJet Україна не попросив призначення на Івано-Франківськ-Стамбул», – зазначив глава Державіаслужби Денис Антонюк.

 

08.07.2015